Needle Icon - Malaysian Crafters Forum


 
HomeHomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Happy Day!                Happy Day!               Happy Day!             Happy Day!                         

Share | 
 

 Information

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Information   13/08/09, 07:16 am

Disini anda boleh mengutarakan
pandangan atau komen mengenai apa saja tentang forum ini. Segala pandangan anda
amat saya hargai dan akan memperbakai segala kekurangan yg ada disini.
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
sLeEpy

avatar

Posts : 82
Join date : 2009-08-15
Age : 33
Location : Terengganu

PostSubject: Re: Information   17/08/09, 05:25 pm

sLeEpy suke new look 4 needle icon nih.. albino
Back to top Go down
View user profile http://myfreakydolls.blogspot.com
Belle A Bola

avatar

Posts : 8
Join date : 2009-08-14
Age : 40
Location : Taman Danau Kota, Setapak

PostSubject: Re: Information   17/08/09, 07:24 pm

a ah la...cute sgt...ekekekeke
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Information   18/08/09, 05:14 am

ni baru trial je ni.. blom final lagi..
nnti saya buat pool so u all bleh suggest which one is better ok.
vote!..vote! Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
ernifs

avatar

Posts : 4
Join date : 2009-08-18
Age : 34
Location : Bayan Baru,Penang

PostSubject: cadangan   18/08/09, 08:10 am

kalau boleh buka satu ruangan pasal

macam maan nak setup craft shop,saya percaya ramai crafter rata-rata ada kedai sendiri,yg mungkin buat di blogspot atau atau domain sendiri

saya perhatikan selalunya,gambar craft yg nak dijual tu kadang2 ada yg kabur dan tak cantik

macam mana org nak beli kan? kalau macm tu

ada byk kat internet pasal macam mana nak ambil gambar craft kita supaya lebih menyerlah

saya pun masih belajar,dan gambar craft saya pun tak cantik

jadi sama2 kita belajar!

p/s:: kalau header tu lebih crafty macam ada benang dan needle ke atau sciscors ke lebih cantik..

p/p/s:: Admin,buat la badge button untuk kami letak di blog memasing,ini adalah salah satu usaha untuk promoting gak!

admin nama apa ye?hehehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sLeEpy

avatar

Posts : 82
Join date : 2009-08-15
Age : 33
Location : Terengganu

PostSubject: Re: Information   19/08/09, 06:06 am

yang nih pon nampak okay jugak appearance untuk forum nih..
dah jadi mata keranjang dah.. uhuhuhu cyclops
Back to top Go down
View user profile http://myfreakydolls.blogspot.com
cutie-home

avatar

Posts : 9
Join date : 2009-08-21
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Information   21/08/09, 08:16 pm

forum nie pun baru g kan.. but so far ok la..
Back to top Go down
View user profile http://cutie-home.blogspot.com
trisya_aleesa

avatar

Posts : 12
Join date : 2009-09-04

PostSubject: Re: Information   07/09/09, 02:06 pm

iyer saya sokong!!!!!!! admin buatkan kami badge yg comel2...
Back to top Go down
View user profile
Belle A Bola

avatar

Posts : 8
Join date : 2009-08-14
Age : 40
Location : Taman Danau Kota, Setapak

PostSubject: Re: Information   07/09/09, 04:53 pm

lagi satu admin maybe boleh buka satu lagi ruang for those who might be interested buying/ selling second hand / used craft tools such as Pleater machine ker?...apa apalah...
at least before letting go ngan org di luar sana boleh let go ngan member2 forum nih...selain menambah kenalan, kita bleh eratkan ukhuwah sesama kita...kan best tu bila jumpa in person mesti tader benda lain nak cerita melainkan crafts thingy...teringin nak beli pleater...kalo ada yg simpan ajer wat tukun tu apa kata jual lah ngan daku...ekekekke
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
PnAnn

avatar

Posts : 10
Join date : 2009-10-11
Age : 48
Location : Selangor

PostSubject: Re: Information   11/10/09, 03:35 am

kenapa saya tak boleh buat avatar ye ?... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://diariann.blogspot.com
ummiar94

avatar

Posts : 6
Join date : 2009-10-13
Age : 73
Location : perlis

PostSubject: saya sokong   13/10/09, 12:33 pm

klu ade icon/image NeedleIcon supaya kita boleh promote forum ni di blog or fesbuk nun
Back to top Go down
View user profile
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Information   22/10/09, 06:12 am

ummiar..

skrg needle icon ada 2 logo button.. bleh klik kat home button atas tu. Logo button tu ada di sebelah kiri navigation bar. ummiar bleh pilih salah satu button yg ada... copy code dlm scrollbar tu dan trus bleh paste kat blog atau kat mana2 pun.
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
ummiar94

avatar

Posts : 6
Join date : 2009-10-13
Age : 73
Location : perlis

PostSubject: TQ   22/10/09, 06:58 am

Ok...nanti nak amik masa gak nak update blog Embarassed maklumlah bz bebenor.....TQ for the button
Back to top Go down
View user profile
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Information   22/10/09, 07:50 am

ok ummiar, take ur time..
saya pun dah lama tak update forum ni..
ni baru ada masa nak update..
nnti sya akan upkan add ummiar tu ok
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
pinkshoe

avatar

Posts : 9
Join date : 2009-10-27
Age : 46

PostSubject: Re: Information   27/10/09, 06:00 am

saya pun nak add icon button tuh...bestnya!!!
Back to top Go down
View user profile http://pinkshoelover.blogspot.com
puan tanah

avatar

Posts : 11
Join date : 2009-10-27
Age : 32

PostSubject: Re: Information   27/10/09, 09:58 am

admin, puan tanah copy ye badge needle icon ni letak kat blog... btw, comel la badge tu...

buat masa ni puan tanah xde cadangan lg, sbb tgh explore2 lagi.. hehe.. tp forum ni mmg comel =)
Back to top Go down
View user profile http://istitchwithlove.blogspot.com/
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Information   28/10/09, 09:40 am

ye puan tanah..silalah..dialu2kan..
kark ros akan add kan link blog puan tanah kt sblah ni nnti.

kalu skrg takde cdgan pun tak pe, atleast dari masa ke semasa kita bleh improvekan site ni sesama, mula2 dulu site ni so dull..tak bermaya.. ni pun smer member needle yg suggest mcm2, ni yg nmpak cumel nih.
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
azie

avatar

Posts : 10
Join date : 2009-10-30
Age : 48
Location : Shah Alam / Puncak Alam

PostSubject: Re: Information   03/11/09, 10:24 am

KarkRose,
nak bagi cadangan laa..

1) wujudkan ruangan tutorial by ahli needle icon
2) wujudkan ruangan link craft tutorial yg diambil dari blog/website (tak kira local or obersee)
Back to top Go down
View user profile http://mylittletouch2.blogspot.com
ummiar94

avatar

Posts : 6
Join date : 2009-10-13
Age : 73
Location : perlis

PostSubject: Re: Information   03/11/09, 03:35 pm

[quote="Belle A Bola"]lagi satu admin maybe boleh buka satu lagi ruang for those who might be interested buying/ selling second hand / used craft tools such as Pleater machine ker?...apa apalah...
at least before letting go ngan org di luar sana boleh let go ngan member2 forum nih...selain menambah kenalan, kita bleh eratkan ukhuwah sesama kita...kan best tu bila jumpa in person mesti tader benda lain nak cerita melainkan crafts thingy...teringin nak beli pleater...kalo ada yg simpan ajer wat tukun tu apa kata jual lah ngan daku...ekekekke[/quote


Belle,
try g www.roseinspiration.com, Ms Sheila ade bikin kutu utk pleater....i join sbb belikan utk my own sister...jom cukupkan corum! Wink
Back to top Go down
View user profile
KarkRose
Admin
avatar

Posts : 74
Join date : 2009-08-12
Location : Subang Jaya, Selangor

PostSubject: Re: Information   15/11/09, 08:51 pm

tima kasih ummiar utk cadangan tu, thread utk trading da karkrose buat, just list kan saja semua brg baru atau terpakai kat situ ok.

try click link ni ---> Trade Zone
Back to top Go down
View user profile http://needleicon.roomforum.com
maya

avatar

Posts : 2
Join date : 2009-10-28
Age : 41

PostSubject: Re: Information   03/12/09, 11:17 am

salam kak ros..

boleh tak buat satu sub-category: Craftzone? may be under Support Forum?
sbb kalau saya nak buat forum baru untuk craftzone rasa tak best pulak byk2 channel.. senang nak update apa2 pasal craftzone kat situ.. Very Happy

mekasih..
Back to top Go down
View user profile http://my.crazyartzone.com
LindaJones

avatar

Posts : 3
Join date : 2009-12-09
Age : 32
Location : Philippines

PostSubject: Re: Information   09/12/09, 08:00 am

HI to all I am a newbie in this forum...
Hope to find a lot of friends here..
Just want to say my high regards to all the people here...

Hope to hear you more in this forum..
regards to all!


Fashion is like the id. It makes you desire things you shouldn't.
Corporate Clothing || Corporate Workwear
Back to top Go down
View user profile http://www.smartsuits.co.uk/
Sponsored content




PostSubject: Re: Information   

Back to top Go down
 
Information
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 4" Burrell Scenic Showmans Pricing and Technical Information.
» Link to Dynaco SCA-35 rebuild article - good information
» slenderman information needed here
» Information About Quaking Aspen
» Anybody have any information on Ashstead pottery?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Needle Icon - Malaysian Crafters Forum :: COMMENT & CADANGAN-
Jump to: